Home
Årsmötet 2018 klart. Medlemsavgift och Fituna-avgift oförändrade PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Lars Klasén   
2018-03-25 22:18

Årsmötet för Södertörns surfklubb 2018 ägde rum den 22/3 hos Surfspot, Kungens Kurva, med 12 deltagare. Innan mötet berättade Mattias Gunnarsson, Surfspot, om branschtrender. Trend nummer 1 är foils - som det numera är lätt att lära sig köra med. Mattias betonade att detta gäller den allra senaste generationen, inte de äldre. Det ska vara fenbox typ tuttle. En annan trend är ett miljötänk vad gäller material. Beträffande vindsurfsegel så är det sig ganska likt; beträffande kite så är det allt lättare material som gäller. En kul sak är det vindsurfsegel för nybörjare som lanserats, där mast och bom ersatts av uppblåsbara kanaler!

 

Efter fikat vidtog årsmötet. Det rapporterades att klubben vid årsskiftet hade 147 medlemmar, varav 33 st via SWC (Södertälje Windsurfing Club) och 30 st via TWC (Tyresö Windsurfing Club). Fituna fungerade bra under året, bortsett från att vindstationen inte var i bruk. 18 st "Passerkort Fituna" utfärdades, vilket innebär att det nu är 170 personer som har löst det sedan införandet 2012. I höstas ordnade Issektionen en inspirationsdag för isbrädebyggare. Medlemmarna har fått 10 % rabatt hos Skidsport, Surfspot och Primenta. Klubbens ekonomi är god.

 

Medlemsavgiften beslutades bibehållas oförändrad 100 kr. Medlemmar i SWC och TWC kommer, om dessa klubbar så beslutar, att som hittills automatiskt bli medlemmar i Södertörns surfklubb och alltså inte behöva betala någon medlemsavgift. Engångsavgiften för Passerkort Fituna bibehålls 150 kr.

 

En ny styrelse valdes, se här. Surfspot, Skidsport och Primenta erbjuder medlemsförmåner även 2018 (10 %; villkor: se här). Det beslutades att försöka ordna en s k "downwinder"-segling Gålö-Dalarö d 26/5 (reservdag 27/5), hör av dig om du vill hjälpa till! Ev. kommer rundningsbojar att läggas ut vid Fituna.


Södertörns surfklubb riktar härmed ett stort tack till Surfspot och Mattias för såväl lokal som trendspaning!Senast uppdaterad 2018-05-10 23:07
 

RSS Feed